Ildfaste sten og mørtler

Sten og mørtler

I mange århundreder har menneskeheden forstået værdien af robuste byggematerialer. Blandt disse materialer har ildfaste sten bevist deres uundværlighed gang på gang. De er specielt designet til at modstå ekstrem varme, hvilket gør dem ideelle til brug i ovne, pejse og industrianlæg, hvor almindelige sten ville smelte eller revne. Deres unikke egenskaber sikrer ikke kun effektivitet, men også sikkerhed i anvendelser, der udsætter dem for høje temperaturer.

De er derfor ideelt til anlæg og områder, med buede overflader, der opererer i høje temperaturer.

Zampell A/S  er lagerførende af Chamottesten (40-42% Al 2 O 3 ) i standardstørrelser til brug i f.eks. masseovne og pejse. Chamottesten er alkaliresistente og bruges også i biomasseovne m.fl. Vi lagerfører desuden en række mørtler.

Til vores installationer bruger vi en bred vifte af høj-alumina sten i mange dimensioner og kan levere langt de fleste stentyper, inklusive sten med SiC for høj varmeledning eller sten med Chrom for særlig kemisk resistens.

Isolerede ildfaste sten

Høj-Temperatur-Isolerende sten (HTI-sten) er isolerende sten med lav rumvægt. Disse anvendes både som bagisolering og direkte som ’hot-face’ beklædning hvor der er minimalt mekanisk slid. HTI-sten tåler 1260-1650°C og er relativt formstable og modstandsdygtige overfor temperatursvingninger.

Mangler du rådgivning i vores forskellige løsninger, så står vores tekniske afdeling altid til rådighed. Vi vejleder dig i den mest optimale løsning, ud fra dine behov.  Kontakt os for at høre mere.

Holger Raun Østergaard

Holger Raun Østergaard

Salgsansvarlig / Materiale
holger.ostergaard@zampell.dk