Teknisk isolering – molersten, plader og fiberprodukter

Teknisk isolering: Isolerende høj-temperatur fiber og molersten

I den moderne verden spiller teknisk isolering en afgørende rolle for at sikre energieffektivitet og sikkerhed i mange industrier. Fra HVAC-systemer i bygninger til komplekse maskiner i fabrikker, bidrager teknisk isolering til at minimere varmetab, reducere energiomkostninger samt beskytte udstyr mod skadelige temperatursvingninger. Ved at udnytte teknisk isolering korrekt kan du ikke kun reducere deres miljømæssige fodaftryk, men også forbedre deres bundlinje.

Zampell forhandler et bredt udvalg af teknisk isolering, som molersten, silikat og keramisk fiber produkter fra Unifrax; Blankets (måtter/ruller), boards (plader), papir mm. samt div. pakninger og tilskåret eller foldet fiber.

Insulfrax LTX er nyeste generation silikatfiber fra Unifrax, væsentligt stærkere end tidligere og med langt mindre støvafgivelse. Insulfrax LTX kan anvendes op til 1100°C. Hvis der er behov for silikatfiber ved højere temperatur, vælges Isofrax produkterne.

De keramiske produkter går under navnet ’Fiberfrax’ og dækker også flere temperaturområder. Zampell anbefaler at vælge silikatfiber hvor muligt frem for keramisk fiber, der er mærket som potentielt kræftfremkaldende. Keramiske produkter tåler højere temperatur og kemisk belastning ifht. silikatfiber, men det kræver en forhåndsanmeldelse til arbejdstilsynet at anvende keramisk fiber. Kontakt os for sikkerhedsdatablade og rådgivning om anvendelse og bortskaffelse af fiber.

Se også vores løsning om ildfaste sten og mørtler.

Kontakt os allerede i dag

Hvis du har nogle spørgsmål til teknisk isolering eller isolerende fiberprodukter, er du naturligvis mere end velkommen til at tage kontakt til os.

Molersten og plader

Molersten, Calsium Silikat og Vermiculit plader.
Zampell forhandler alle Skamols ildfaste produkter til høj-temperatur anvendelse;

Molersten er lette, isolerende sten produceret af moler (fossile kiselalger) som kun findes på Fur og Mors i Danmark. Molersten har en høj isoleringsevne, er syrefaste og bruges som bagisolering i mange høj-temperatur produktionsanlæg.

Kalcium Silikat (CaSi) plader er lette plader med ekstra høj isoleringsevne, der hovedsagelig bruges som bagisolering. Kalcium silikat plader kan købes i flere kvaliteter og tykkelser. Pladerne er lette at tilskære.

Vermikulit (vermiculite) plader er stærke, pressede isolerende plader, der kan bruges som bagisolering, men overvejende bruges som ’hot face’ i anlæg med lav mekanisk belastning. Vermikulit tilbydes i flere densiteter og kan behov for større mængder også købes udskåret i specialmål. Alle produkter forhandles i forskellige formater.

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores Molersten og isolerende plader, er du velkommen til at kontakte os.

Holger Raun Østergaard

Holger Raun Østergaard

Salgsansvarlig / Materiale
holger.ostergaard@zampell.dk