Ildfaste masser – ildfast støbemasse m.m.

Ildfast støbemasse

Vores ildfaste støbemasse leveres som færdige tørmasser i sække, der skal blandes i tvangsblander med en nøje afmålt mængde vand og støbes i en forskalling eller form. Støbemasserne har forskellige egenskaber, alt efter hvilke mineraler de er sammensat af, mineralernes kornstørrelse og mængden af ildfast cement. Støbemasserne kan have alt fra isolerende til ekstremt varmeledende egenskaber og tåle op til 1800°C. Herunder kan du læse mere om de forskellige egenskaber vores 3 ildfaste støbemasse har.

’Traditionelle støbemasser’ er den ældste type med en høj andel ildfast cement, typisk omkring 20%. Det gør masserne nemme at blande og arbejde med, og traditionelle støbemasser er gode til reparationer og mindre krævende opgaver. Disse masser kan ikke tåle så store kemiske og termiske påvirkninger som de nyere masser.

Lav-cement støbemasse (LCC) indeholder kun ca. 5% ildfast cement og har en meget nøje sammensat kornfordeling af mineraler. Disse støbemasser kræver en mindre vandmængde og skal typisk vibreres for at flyde og kompaktere, og støbningerne kræver en langsom og kontrolleret udtørring for ikke at sprænge. Lav-cement masser bliver meget tætte, stærke og modstandsdygtige og er udbredt brugt i mange
forskellige høj-temperatur processer.

Ultra-lav-cement og ’non-cement’ støbemasser er de nyeste typer med egenskaber der svarer til lav-cementmasserne. De indeholder som navnet siger ingen, eller meget lidt cement, de kan derfor opvarmes hurtigere uden samme risiko for dampsprængning, men stiller endnu større krav til blanding og installation.

vi rådgiver dig gerne i hvilken løsning, der er mest optimal for netop dit behov. Vores erfarne tekniske afdeling står klar til at vejlede dig i materialevalg og konstruktionsløsninger ud fra bl.a. varmetabs- og temperaturberegninger.

Kontakt os allerede i dag

Du er mere end velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har nogle spørgsmål til ildfast støbemasse.

Ildfast støbemasse

Stampe- og smøremasse

Stampemasse leveres som formbare blokke der installeres ved hjælp af en stampehammer. Stampemasse anvendes hvor det er vanskeligt at lave en forskalling og hvor høj-temperatur egenskaber er påkrævet, fx omkring brænderkonusser, udløbsrender, taphuller, lansehuller m.m. Stampemasser kan være både keramisk og kemisk bundne.

Smøremasser er typisk fosfatbundne masser der blandes på pladsen og anvendes både til reparationer samt som den primære foring på rør og ved rørudfletninger. Smøremasser er yders formbare og hurtigere at udtørre og varme op.

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til stampe- og smøremasse.

Ildfast støbemasse - stampemasse

Sprøjtemasse

Sprøjtemasser har mange af de samme ildfaste egenskaber som støbemasser og er velegnede til store flader, fx vægge og lofter, og kræver ingen forskalling. Sprøjtemasserne er typisk ikke så modstandsdygtige som støbemasser, men der udvikles hele tiden nye masser hvor egenskaberne udvikles. Masserne installeres med en sprøjtemaskine med trykluft, og vandet tilsættes ved studsen. Sprøjtemasserne er inddelt de samme grupper som støbemasser, dvs. de traditionelle masser er typisk til reparationer, lav-cement og non-cement sprøjtemasser er til de krævende opgaver. Sprøjtemasser kan også leveres som isolering og anvendes bag en tættere og stærkere slidforing.

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores sprøjtemasse.

Ildfast støbemasse - sprøjtemasse
Holger Raun Østergaard

Holger Raun Østergaard

Salgsansvarlig / Materiale
holger.ostergaard@zampell.dk