Om os

Værdier og Historik

Zampell er en international organisation med hovedsæde og 9 afdelinger i USA. Zampell Danmark består af to afdelinger i hhv. Jylland og på Sjælland, og vi udgør sammen med vores søsterfirmaer i England ’Zampell Europe’.

Zampell A/S blev i 2014 etableret som en fusion af firmaerne Schmidt & Danielsen A/S i Sdr. Omme og Refcon A/S i Næstved, som begge havde været aktive i markedet i to generationer. Vi har bibeholdt begge lokationer med projektledere og montører, og vi arbejder nu som et samlet team i hele landet og trækker på viden og kompetencer fra hele koncernen.

Vi har mere end 50 års erfaring i at beregne, vejlede og installere ildfaste konstruktioner i en lang række industrier i Danmark og udlandet. Vores motto ’Ildfast Service der Holder’ beskriver vores tilgang til arbejdet; Vi bestræber os på altid at levere den bedste service og høje kvalitet, både i form af rådgivning og udførsel af opgaverne, uanset opgavens størrelse og kompleksitet. Vi leverer den komplette løsning med konstruktionsberegninger og materialer efter jeres behov og ønsker.

Sikkerhed og et godt arbejdsmiljø er centralt i vores tilgang til arbejdet, både for vores egne medarbejdere og på kundernes anlæg. Zampell A/S er ISO45001 certificeret og arbejder systematisk med sikkerhed.

I Sdr. Omme har vi foruden kontor, lager og montagehal, også vores støberi, der producerer over 600 tons præstøbte elementer om året. Disse emner kan enten være kundespecifikke eller standard elementer designet af vores ingeniører. Næstved afdelingen huser foruden kontor og materiel, vores primære lager for salg af isolerende og -ildfaste materialer.

Zampell - totalleverandør af bl.a. ildfast støbemasse

Sikkerhed og arbejdsmiljø

Hos Zampell har sikkerhed højeste prioritet. Vi har risikovurderet og udarbejdet metodebeskrivelser for alle standard arbejdsprocedurer, og laver desuden en pladsspecifik risikovurdering før vi går ind i en ovn/kedel m.v. Vi indgår altid i dialog med kunderne om arbejdspladsens indretning forud for en opgave og deltager i sikkerhedsmøder m.m. på pladserne.

Vores montører er alle udstyret med personlige værnemidler som minimum og ved særlige opgaver, f.eks. arbejde med fibermaterialer bæres motordrevet åndedrætsværn. Vi følger naturligvis alle pladsspecifikke krav hvor disse måtte række ud over Zampells egne krav om værnemidler.

I 2019 blev vi ISO45001 Certificeret, hvilket betyder at vi arbejder efter et bestemt arbejdsmiljøledelsessystem der auditeres årligt og vi er tildelt en ’Kronesmiley’ på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Brancher vi servicerer

 • Affaldsenergianlæg
 • Biomassekedler
 • Kraftværkskedler
 • Kedler og brændere
 • Industrielle ovne af enhver art
 • Procesanlæg
 • Krematorieovne
 • Maritime anlæg
 • Røgrensningsanlæg
 • Varmelagringsanlæg
 • Metalbearbejdning og hærdning
 • Og mange flere, kontakt os for muligheder

Samarbejdspartnere

Et udsnit af vores samarbejdspartnere

Vulcan Refractories Ltd.

Vulcan Refractories Ltd. www.vulcanrefractories.com i England er ligesom os en del af Zampell. Vulcan producerer formpressede ildfaste elementer som vi naturligvis gerne sælger og rådgiver om.

HASLE Refractories A/S

HASLE Refractories A/S www.hasle-refractories.com er Danmarks eneste producent af ildfaste støbemasser. Vi er forhandler for HASLE i Danmark og kan levere hele deres produktprogram.

Skamol Group

Skamol Group www.skamol.com producerer Moler sten, Calciumsilikat- og Vermiculit plader med gode isolerende og brandhæmmende egenskaber. Vi forhandler Skamols løsninger til alle højtemperatur applikationer.

UNIFRAX

UNIFRAX www.unifrax.com er producent af Silikat fiber og Keramisk fiber der bruges til teknisk- og ildfast isolering, samt brandsikring. Fibrene leveres i løs form (bulk), som ruller (blankets), plader (boards) og papir – alt i forskellig densitet og tykkelse. Zampell er Unifrax’ forhandler i Danmark, vi har et stort lager af standard produkter og har derudover adgang til hele Unifrax’ sortiment.