Ildfaste løsninger

Præstøbte elementer

Vi producerer årligt over 600 tons støbte og udtørrede elementer i vores støbehal i Sdr. Omme. De præstøbte elementer designes efter kundens ønske og behov, og vi har et sortiment af ’standard’ Zampell løsninger til installation i kedler m.v. Vi tilbyder design og produktion af forme og rådgivning om materialevalg. De præstøbte elementer udtørres til 500◦C i vores ovne inden levering. Herved er risikoen for dampsprængning minimeret og et anlæg med præstøbt vil kunne sættes i drift hurtigt efter endt installation.

Fibermoduler

Zampell producerer og opsætter moduler (fiberpuder) i keramisk fiber, der kan tåle op til 1400◦C driftstemperatur. Fibermoduler er en fleksibel og let løsning hvor der kræves en høj isolering i områder med lav mekanisk slid. Modulerne produceres i kvalitet og tykkelse efter behov. Det kræver godkendelse fra Arbejdstilsynet at arbejde med keramisk fiber, da disse er faremærket som potentielt kræftfremkaldende. Zampell har denne godkendelse og indberetter årligt til Arbejdstilsynet. Vores montører har alle de krævede værnemidler til at udføre installation med keramisk fiber og har erfaring med at opsætte afskærmning og godkendt udsugning, så fiberen ikke spredes i rummet.

SiC Kakler

Formpressede kakler af varmeledende Silicium Carbid giver en effektiv kedelrørsbeskyttelse og er relativt hurtigt at installere. Vi har årtiers erfaring i at opsætte og vedligeholde forskellige systemer; bagstøbte eller med mørtel, samt bagluftede JuSysAir kakler, der monteres med en luftspalte til kedlen. Se systembeskrivelse.